Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Waterfront, Harderwijk.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

-          Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen.
-          Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
-          Zorg ervoor dat je inschrijving volledig en compleet bij REBO wordt aangeleverd
-          Je ontvangt uiterlijk binnen één week een mail of telefoontje met het bericht of je een appartement toegewezen hebt gekregen en kan de huurovereenkomst digitaal ondertekend worden. Indien gewenst kan er met de verhuurmakelaar een afspraak worden gemaakt om het huurcontract te ondertekenen.
-           Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing!

Hoeveel inkomen moet ik hebben om te kunnen huren?

Ga uit van de volgende richtlijnen:

 •         Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 •         Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand.
 •         Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel de makelaar voor een antwoord op maat.

Welke documenten moet ik met het inschrijfformulier uploaden?

 •         Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
 •         Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag
 •         Werkgeversverklaring(en)
 •         Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
 •         In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
 •         In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
 •         Kopie 2 bankafschriften met storting inkomen
 •         Uittreksel uit het bevolkingsregister
Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:
 •         Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen  jaar
 •         Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het  komende boekjaar
 •         Recent uittreksel Kamer van Koophandel
 •         Bankgarantie van 3 x maandhuur

Voor gepensioneerden:

In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

Mogen ouders garant staan voor het inkomen?

Garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. In nieuwbouwproject Waterfront Harderwijk huur je een appartement in de vrije sector. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2016) kun je huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Bel REBO Vastgoed Management in Amersfoort voor meer informatie, telefoon 033 – 450 26 70.

Door hoeveel mensen mag de woning bewoond worden?

De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie van Harderwijk.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Na sluiting van de inschrijving worden alle inschrijvingen gecontroleerd en de appartementen toegewezen aan de potentiële huurders. Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt er geloot. Na deze periode kun je het beste contact opnemen met de verhuurmakelaar voor de beschikbaarheid van de woningen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de appartementen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige prognose worden de 34 appartementen medio/eind februari 2018 opgeleverd.  

Hoe ziet de luxe keuken eruit?

Ieder appartement in Waterfront Harderwijk wordt opgeleverd met een strakke witte keuken met zwart composietstenen aanrechtblad en ATAG inbouwapparatuur; koel- vriescombinatie, combimagnetron, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. De keukenindeling kan per woningtype variëren. De juiste variant staat op de plattegronden ingetekend.

Hoe compleet is de badkamer ingericht?

De badkamer in de appartementen is ingericht met een wastafel, 2e toilet (muv huisnr.14) en inloopdouche (met in de meeste gevallen) een luxe douchewand/-deur. Boven de wastafel(s) hangt een spiegel en voorbereiding voor verlichting. De Mosa tegels op de vloer zijn antraciet en 30x30 cm, in de douchehoek 15x15 cm. De tegels op de wand zijn hoogglans wit en 15x30 cm.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet en 30x30 cm, de wandtegels hoogglans wit en 15x30 cm.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden van de woonkamer, hal, slaapkamers, worden “behangklaar” (lees: klaar om te behangen) opgeleverd. Het plafond heeft spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels (vanaf 1,35 meter hoog) heeft ook spuitwerk.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, hierbij rekening houden met de aanwezigheid van vloerverwarming. Door aanwezigheid van een zwevende dekvloer is een ondervloer voor geluidsisolatie niet vereist. De maximale dikte van de vloer is 15mm.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, er zijn servicekosten, deze bedragen € 30,00 per maand. Vergeet niet de bijkomende vasten lasten voor eigen gas, water en elektriciteit. Hiervoor sluit je zelf een overeenkomst met een elektra/gas- & waterleverancier.

Kan ik parkeren bij mijn appartement?

Op pagina 3 van de brochure zie je de plattegrond met de parkeerplaatsen in het grijs ingetekend. Ieder appartement krijgt een parkeerplaats toegewezen op het afgesloten parkeerterrein of aan de waterzijde aan de voorkant van het gebouw.

Hoe is de verwarming geregeld?

Alle woningen hebben een eigen cv  ketel en vloerverwarming.

Hoe is ventilatie in de woning geregeld?

Elke woning heeft roosters in de gevelkozijnen en een CO2 gestuurde afzuiginstallatie.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk  en vloeren.

Hoe is kabel en telefonie geregeld?

De appartementen hebben een CAI aansluiting en telefoonaansluiting in de woonkamer en in de hoofdslaapkamer. Glasvezelaansluiting is aangelegd tot aan de meterkast. Je kunt zelf kiezen uit beschikbare providers voor een abonnement. Tevens is er een (handsfree) videofooninstallatie aanwezig in de woning om de algemene entreedeur (beneden) te kunnen openen.

Hoe is de glasbewassing van de gevel geregeld?

Alle buitenbeglazing van de appartementen is bereikbaar en dient door de huurder zelf te worden bewassen. Algemene beglazing zal door de vastgoedmanager worden bij-/schoongehouden.

Mag ik zonwering bevestigen aan de buitenkant van de gevel?

Het plaatsen van zonwering mag enkel na goedkeuring van de vastgoedmanager. Zij kunnen je informeren over de juiste uitvoering en kleur.

Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Mijn vraag
staat er niet bij

Hieronder kun je ons een vraag stellen.

Verhuur en informatie

REBO Vastgoed Management BV
Spacelab   3
3824 MR AMERSFOORT
0334502670