Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Waterfront, Harderwijk.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

1. Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, start online je inschrijving en voeg daar de gevraagde documenten aan toe. De inschrijfperiode sluit op maandag 19 maart, 12:00 uur. Je dient ervoor zorg te dragen dat je inschrijving vóór deze datum compleet is toegestuurd.Uiterlijk woensdag 21 maart hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen, waarna er vervolgens een afspraak wordt gemaakt om het huurcontract te tekenen. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing naar Waterfront in Harderwijk!

2. Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?

Om een woning te huren gelden de volgende richtlijnen voor het inkomen:

 •          Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de kale huurprijs per maand. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 •          Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de kale huurprijs per maand.
 •          Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel de makelaar voor een antwoord op maat.

Welke documenten moet ik met het inschrijfformulier meesturen?

 •          Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
 •          Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan graag een uittreksel uit het bevolkingsregister.
 •          Werkgeversverklaring(en)
 •          Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
 •          Jaaropgave afgelopen jaar
 •          In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
 •          In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
 •          Kopie bankafschrift met storting inkomen
 •          Uittreksel uit het bevolkingsregister

 

Voor Zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

o   Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar

o   Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar

o   Recent uittreksel Kamer van Koophandel

o   Bankgarantie of waarborgsom van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:

In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

4. Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Harderwijk vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2018) kun je huurtoeslag aanvragen.

5. Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag de makelaar voor meer uitleg.

6. Door hoeveel mensen mag de woning bewoond worden?

De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100%meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

7. Hoe worden de woningen toegewezen?

Woensdag 14 maart 2018 worden de binnen gekomen inschrijvingen gecontroleerd en de woningen toegewezen aan de goedgekeurde kandidaten. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. Uiterlijk woensdag 21 maart 2018 hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen.

8. Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

9. Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige planning worden de woningen medio juni 2018 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden worden bijgesteld.

10. Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe witte keuken met ATAG inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een inloopdouche, een ligbad, wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zie je in de plattegronden van de brochure.

11. Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd. Let op: De woonkamer is voorzien van vloerverwarming.

12. Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Nee, er zijn geen servicekosten. Je dient wel zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en elektra te betalen. Door de zonnepanelen heb je een lagere energierekening.

13. Hoe kan ik parkeren bij Waterfront?

Bij de huurprijs van de woningen zit minimaal 1 parkeerplaats inbegrepen. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de achterzijde van de woningen op de parkeerhofjes, grenzend aan de achtertuinen van de woningen. De parkeerplaatsen zijn genummerd, je krijgt er 1 toegewezen. De parkeerhofjes worden afgesloten met een slagboom. Voor het openen van de slagboom ontvang je een zender. Overige auto´s en/of motorvoertuigen kunnen geparkeerd worden op openbaar terrein in de woonwijk. De woningen gelegen aan Noorderhoofd 73 en 75 hebben een garage op eigen terrein.

14. Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet en badkamer wordt behang toegepast. De muren op begane grond zijn voorzien van strak scan-behang gesausd in een neutrale kleur. De wanden op de verdiepingen (incl. zolderverdieping) worden voorzien van wit (bouw)behang. Het plafond heeft spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels (vanaf  ongeveer 1,35 meter hoog) heeft ook spuitwerk. De woning wordt NIET voorzien van vloerplinten.

15. Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een moderne keuken. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van ATAG en bestaat uit een gas kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combi magnetron.

16. Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en voorbereiding voor verlichting. De tegels op de vloer zijn zwart gespikkeld en 30x30 cm, in de douchehoek 15x15 cm. De tegels op de wand zijn glans wit en 15x30 cm (in liggend blokverband aangebracht).

17. Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn zwart gespikkeld en 30x30 cm, de wandtegels glans wit en 15x30 cm (in liggend blokverband aangebracht).

18. Hoe is de verwarming geregeld?

De benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming met een thermostaat in de woonkamer. De slaapkamers op de eerste verdieping hebben witte radiatoren met een thermostatische mengkraan. De badkamer is voorzien van een designradiator.

19. Is er een afzuigsysteem in de woning geplaatst?

In elke woning is er een mechanische afzuiginstallatie.

20. Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder van de woning wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk  en vloeren.

21. Hoe wordt de tuin opgeleverd?

Er is een terras aanwezig vanaf de achtergevel van ca. 2,4 meter diep en een looppad naar de houten berging in de tuin, achterin de tuin. Ter hoogte van het terras is er een houten privacy scherm tussen de woningen. Tussen het privacy scherm en de berging komt geen afscheiding. Aan de achterzijde komt hekwerk, ca. 1,80 meter hoog voorzien van een poort.  De hoekwoningen die grenzen aan openbaar gebied, zijn voorzien van hekwerk.

22. Hoe energiezuinig is de woning die ik ga huren?

De woningen van Waterfront zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. De douchepijpen zijn voorzien van warmteterugwinning. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft voor jou als huurder verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én je betaalt minder voor je energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug.

23. Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Mijn vraag
staat er niet bij

Hieronder kun je ons een vraag stellen.

Verhuur en informatie

REBO Vastgoed Management BV
Spacelab   3
3824 MR AMERSFOORT
0334502670